Hoi,

Ik ben Emiel Zijlstra en dit stuk gaat over mijn autotheorie lessen bij Stichting de Bijzonder Onderneming (DBO) op de Houtskuorre. Ik heb bij dit bedrijf ondersteuning kunnen krijgen voor mijn theorie lessen. Mijn begeleider daarin is Erik Visser, een begeleider die ook in de werkplaats en buitenom actief is. De onderwerpen van de lessen waar ik hulp bij krijg zijn: gevaarherkenning, inzicht en wet- en regelkennis. Dat doen we aan de hand van een theorieboek en een cd-rom met oefenvragen- en tentamens. Ook doen we wel eens een memoryspel met verkeersborden. En ik heb de mogelijkheid om zelfstandig te studeren.

Ik heb onlangs mijn eerste theorie- examen gedaan in Leeuwarden, maar toen ben ik jammer genoeg net gezakt. Ik heb het herexamen alweer aangevraagd en ben nu weer druk aan het studeren. Ook heb ik al een aantal praktijklessen gevolgd bij Rijschool Alert in Drachten en dat vind ik ontzettend leuk!

Groetjes Emiel Zijlstra