Ik ben Amir Herati. Ik kom uit Afghanistan en vorig jaar april ben ik begonnen met mijn MBO1 diploma bij het Friesland College in Drachten. Ik ben tegelijkertijd ook gestart met een stage bij de Houtskuorre, twee dagen per week. Omdat ik MBO1 richting Zorg deed, moest ik natuurlijk een stageplek hebben bij een geschikte organisatie en bij de Houtskuorre kon ik mijn passie voor het werken met hout combineren met begeleidingstaken.

Mijn stagebegeleiders bij de Houtskuorre; Theo en Erik, hebben mij vanaf het begin geholpen en ondersteund, zodat ik mij al snel thuis voelde bij de organisatie. Ik werkte tijdens mijn stage als assisten-begeleider en ik vond het echt geweldig hoe de begeleiders bij de Houtskuorre omgaan met de mensen die daar komen voor hun dagbesteding. Bij de Houtskuorre voer je de werkzaamheden uit als een team omdat samenwerking belangrijk wordt gevonden. Je leert naar elkaar luisteren en goed met elkaar te communiceren. Het is belangrijk om op een goede manier met elkaar om te gaan en om veilig met de verschillende machines en gereedschappen te werken.

Ik heb tijdens mijn stage veel verschillende dingen gemaakt van hout, inclusief een kippenhok, een hondenbank, kisten, onderzetters en kaarshouders- van groot tot klein. Ook heb ik geleerd hoe ik verschillende zaagmachines kan gebruiken zoals een een kettingzaag, afkortzaag en tafelzaag. Ik vond het erg leuk, omdat je samen leert. En terwijl je wel een bepaalde verantwoordelijkheid hebt als assisten-begeleider, werk je ook op basis van gelijkwaardigheid en respect. Dat is ontzettend fijn aan de manier van begeleiden en werken van de Houtskuorre. Ik vind het echt een hele goede plek voor een stage en voor de dagbesteding van hun cliënten.

Ik heb veel geleerd tijdens mijn stageperiode en ik heb veel goede contacten gelegd. Ik werd zeer goed begeleid en ik vond het fijn om ook anderen te kunnen helpen. Mede danzkij de inzet van iedereen op de Houtskuorre heb ik in December 2013 mijn stage met succes kunnen afronden en heb ik heb mijn diploma MBO1 behaald! Ik ga verder met MBO2 interieurbouw bij de Friese Poort in Drachten maar ik zal zeker in contact blijven met iedereen bij de Houtskuorre.

Bedankt allemaal en veel succes met alles.

amir