Verhalen van onze clienten / medewerkers.

Onze clienten en medewerkers maken soms leuke, grappige en/of spannende dingen mee. Op deze pagina kunt u lezen wat er zoal gebeurd in en rond de Houtskuorre.

Wanneer u bij ons in de winkel bent of u belt naar Houtskuorre, kan het zomaar zijn dat u Jacob ziet of hoort. Hieronder vertelt Jacob wat zijn werkzaamheden zijn binnen de Houtskuorre.

Telefoon opnemen:11040544_885868428150207_9475114_o (1)
Je neemt beleefd de telefoon op, staat denklant netjes te woord, als hij een bestelling wil doorgeven, neem ik de bestelling op.
Als er boze klanten zijn, sta ik die te woord, en zo nodig verbind ik ze door aan de leiding.
Algemene vragen van klanten beantwoorden.

Klanten aan de balie helpen:
Ik begroet eerst de klant en dan vraag ik of  en waarmee ik de klant kan helpen.
Als de klant iemand van de leiding nodig heeft, vraag je welke persoon en dan breng je de klant naar de betreffende persoon.
Klant naar de winkel begeleiden, en helpen met de verkoop.

Koffie halen:
Je haalt koffie als de klant besprekingen heeft met een van de leiding, of geef de leiding koffie.

Balie schoonmaken:

Stofzuigen achter de balie, balie schoonmaken met water en zeep, bekers naar de keuken brengen.
Papier versnipperen, belangrijke papieren onleesbaar maken door de versnipperaar.

Agenda:11065245_885868418150208_1780061340_o
Agenda invoeren in de computer. Alles wat in de agenda wordt gezet, maken wij digitaal in de computer.

Patat bestellen:

Elke vrijdag patat bestellen om 11.15.

Dit zijn de werkzaamheden van Jacob, Jacob probeert u zo goed mogelijk van dienst te zijn!

DRACHTEN – De sneeuwbuien van vanochtend, die Drachten zelfs even landelijk in het nieuws brachten, bieden niet alleen mooie plaatjes, maar ook veel speelplezier.

Hans van de Beek maakte vanmiddag deze foto’s bij de Houtskuorre aan de Hemmen op industrieterrein De Haven. De mannen, die alle dagen met hout in de weer zijn, lieten de hamers en zagen even voor wat ze waren en maakten samen een reuzensneeuwpop. Hun gereedschap konden ze daarbij wonderwel ook nog kwijt.

De Houtskuorre is onderdeel van SDBO, Stichting De Bijzondere Onderneming.

– See more at: http://www.drachtstercourant.nl/nieuws/51889/houtskuorre-maakt-reuzensneeuwpop/#sthash.2gaB4IX7.dpuf20150204_133940-522x391

Zaterdag 28 januari zijn zijn we met het bedrijf gaan paintballen bij activiteitenboerderij De Wartenster in Warten.

Toen er bekend werd dat we gingen paintballen werd ons verteld dat er maar twaalf plekken beschikbaar waren, en we ons dan ook zo snel mogelijk op moesten geven. Later bleken deze twaalf plekken toch niet zo snel te zijn vergeven. Toch waren ze op de valreep wel allemaal bezet.
Wij hebben ons om 11 uur verzameld bij de Houtskuorre en zijn vanuit daar met in totaal 15 man, verdeeld over twee bussen en een auto, aan de korte reis naar Warten begonnen.
Aangekomen bij de Wartenster werden wij ontvangen in een wat van buiten een ouderwetse boerderij lijkt, maar van binnen een volledig verbouwde ontvangstzaal met bar en kantine bleek te zijn.
Wij kregen bij ontvangst koffie of thee, en voor degene die liever iets kouds hadden was er een ruime keuze uit frisdranken.

Toen iedereen de koffie op had en we elkaar een beetje opgejut hadden was het tijd om de overalls aan te trekken. Toen iedereen een passende outfit had gevonden kregen wij een masker uitgedeeld en werden de veiligheidsinstructies uitgelegd. Toen dit voor iedereen duidelijk was kregen we uitleg over het wapen dat we op dat moment uitgedeeld kregen.

Daarna was het tijd om teams te maken en elkaar met verfballetjes te bekogelen. In totaal hebben we in de 2,5 uur die we hadden 8 keer kunnen spelen, en hadden we aan de 500 balletjes per persoon meer dan genoeg (zelfs teveel) om er een hele leuke dag van te maken.
Toen de 2,5 uur voorbij was kregen we de tijd om foto’s te maken van onszelf in “krijgskleding”.
Na het paintballen gingen we weer terug naar de ontvangstzaal waar wederom drinken besteld kon worden en er een bittergarnituur klaar stond.
Daarna was het tijd om naar huis te gaan.

Al met al was het een geweldige middag waarin we veel lol hebben gehad, en is het zeker voor herhaling vatbaar!
Jessie Vos.

Ik ben Amir Herati. Ik kom uit Afghanistan en vorig jaar april ben ik begonnen met mijn MBO1 diploma bij het Friesland College in Drachten. Ik ben tegelijkertijd ook gestart met een stage bij de Houtskuorre, twee dagen per week. Omdat ik MBO1 richting Zorg deed, moest ik natuurlijk een stageplek hebben bij een geschikte organisatie en bij de Houtskuorre kon ik mijn passie voor het werken met hout combineren met begeleidingstaken.

Mijn stagebegeleiders bij de Houtskuorre; Theo en Erik, hebben mij vanaf het begin geholpen en ondersteund, zodat ik mij al snel thuis voelde bij de organisatie. Ik werkte tijdens mijn stage als assisten-begeleider en ik vond het echt geweldig hoe de begeleiders bij de Houtskuorre omgaan met de mensen die daar komen voor hun dagbesteding. Bij de Houtskuorre voer je de werkzaamheden uit als een team omdat samenwerking belangrijk wordt gevonden. Je leert naar elkaar luisteren en goed met elkaar te communiceren. Het is belangrijk om op een goede manier met elkaar om te gaan en om veilig met de verschillende machines en gereedschappen te werken.

Ik heb tijdens mijn stage veel verschillende dingen gemaakt van hout, inclusief een kippenhok, een hondenbank, kisten, onderzetters en kaarshouders- van groot tot klein. Ook heb ik geleerd hoe ik verschillende zaagmachines kan gebruiken zoals een een kettingzaag, afkortzaag en tafelzaag. Ik vond het erg leuk, omdat je samen leert. En terwijl je wel een bepaalde verantwoordelijkheid hebt als assisten-begeleider, werk je ook op basis van gelijkwaardigheid en respect. Dat is ontzettend fijn aan de manier van begeleiden en werken van de Houtskuorre. Ik vind het echt een hele goede plek voor een stage en voor de dagbesteding van hun cliënten.

Ik heb veel geleerd tijdens mijn stageperiode en ik heb veel goede contacten gelegd. Ik werd zeer goed begeleid en ik vond het fijn om ook anderen te kunnen helpen. Mede danzkij de inzet van iedereen op de Houtskuorre heb ik in December 2013 mijn stage met succes kunnen afronden en heb ik heb mijn diploma MBO1 behaald! Ik ga verder met MBO2 interieurbouw bij de Friese Poort in Drachten maar ik zal zeker in contact blijven met iedereen bij de Houtskuorre.

Bedankt allemaal en veel succes met alles.

amir

Zaterdag 2 november hebben we gebowld met 12 personen van Stichting DBO. Het ging bijna niet door, omdat de baas van de bowling vergeten was dat we zouden komen. Maar gelukkig kon zij gauw iemand regelen die de deuren open deed voor ons. We hebben toen snel de bowlingschoenen aangetrokken en hebben een uur gebowld op 2 banen. Het was erg leuk en de tijd vloog voorbij. Ik had nog wel langer willen bowlen. Na het bowlen zijn we naar de kantine van de Houtskuorre geweest en hebben daar een lekkere pastasalade gegeten. Na het eten zijn we weer thuisgebracht.

Gr Vincent

Hoi,

Ik ben Emiel Zijlstra en dit stuk gaat over mijn autotheorie lessen bij Stichting de Bijzonder Onderneming (DBO) op de Houtskuorre. Ik heb bij dit bedrijf ondersteuning kunnen krijgen voor mijn theorie lessen. Mijn begeleider daarin is Erik Visser, een begeleider die ook in de werkplaats en buitenom actief is. De onderwerpen van de lessen waar ik hulp bij krijg zijn: gevaarherkenning, inzicht en wet- en regelkennis. Dat doen we aan de hand van een theorieboek en een cd-rom met oefenvragen- en tentamens. Ook doen we wel eens een memoryspel met verkeersborden. En ik heb de mogelijkheid om zelfstandig te studeren.

Ik heb onlangs mijn eerste theorie- examen gedaan in Leeuwarden, maar toen ben ik jammer genoeg net gezakt. Ik heb het herexamen alweer aangevraagd en ben nu weer druk aan het studeren. Ook heb ik al een aantal praktijklessen gevolgd bij Rijschool Alert in Drachten en dat vind ik ontzettend leuk!

Groetjes Emiel Zijlstra

close